Voor 4 porties :
- 35 g ongezouten boter
 - 30 g ui
 - 100 g Boursin
 - 70 g volle room (40%)
 - 300 g pompoen
 - Water
 - Zout, peper
 
Voorbereiding
Schil de pompoen. Verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes tot je 300 g hebt.
Schil de ui en snijd in stukjes tot je 30 g bekomt.
Koken
Laat de boter smelten in een kookpot. Voeg de groenten toe. Meng goed zodat ze met boter bedekt zijn. Laat 5 minuten garen.
Voeg water toe tot de groenten net onder staan. Laat 20 à 30 minuten koken met deksel.
Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je zout en peper toe (of een bouillonblokje zonder koolhydraten).
Voeg de Boursin en de room toe.
Mix alles fijn.
Verdeel over kleine potjes of bokalen.
Als je een kastanjepompoen (potimarron) gebruikt (die bevat meer koolhydraten), voeg dan 50 g extra boter toe om de 3:1-verhouding te behouden.
Soepen zijn perfect in te vriezen.